Waarom moet Obama naar Museum Prinsenhof Delft komen?

Patrick van Mil, interim directeur, laat in een super pitch weten waarom Obama juist naar Museum Prinsenhof Delft moet komen. Dit legt hij aan de hand van het radslotpistool uit, een bijzonder stuk in onze collectie. Met een dergelijk wapen heeft Balthasar Gerards op 10 juli 1584 Willem van Oranje vermoord in Het Prinsenhof. Dit was de eerste politieke moord met een pistool. Willem van Oranje, Vader des Vaderlands heeft aan de wieg gestaan van het Nederland zoals het vandaag de dag is.

De museumpitch was onderdeel van een item in De Wereld Draait Door.
President Obama is van 23 tot 26 maart in Nederland voor de nucleaire top in Den Haag. Obama zal dan ook een bezoek aan Amsterdam brengen. Het ligt voor de hand dat hij naar het Rijksmuseum, het van Gogh of het Stedelijk Museum gaat. Maar waarom niet naar één van de kleinere, minder bekende musea die ook zeer bijzondere objecten in hun collectie hebben? In een korte pitch leggen zes musea uit waarom Obama nu juist aan hun museum een bezoek moet brengen. Te gast waren:

– René Dekker, Naturalis
– Dirk van Delft, Museum Boerhaave
– Vera Carasso, Museum Speelklok
– Jan Rudolph de Lorm, Singer Laren
- Patrick van Mil, Museum Prinsenhof Delft
– Marijke Brouwer, Museum Het Valkhof

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>