Kijkje achter de schermen: de koninklijke opening

Patrick van Mil verwelkomt koning Willem-Alexander - fotograaf MarcoZwinkels

Wat was het een succes afgelopen vrijdag! Zijne Majesteit Koning Willem Alexander heeft het museum geopend. Maar wat ging daar allemaal aan vooraf…

November vorig jaar kregen wij het bericht dat de Koning ons vernieuwde museum zou komen openen. Jeetje, wat leuk en passend, Koning Willem-Alexander op de plek waar zijn voorvader heeft gewoond. Nog voor de start van de herinrichting, 23 februari 2014, zijn wij begonnen met de voorbereidingen. Wat wordt de openingshandeling, hoe gaat het programma eruit zien, wat moet de Koning doen en waar verzamelt pers zich. Kortom; de inhoud voor het draaiboek. En natuurlijk moesten wij al de tijd zwijgen, geen probleem voor ons Willem de Zwijger kenners.

Na uitvoerig gesproken te hebben met het Koninklijk huis, Rijksvoorlichtingsdienst en persoonsbeveiliging was het dan eindelijk zover; het hoge woord mocht eruit. Op dinsdag 22 april heeft de RVD het persbericht uitgestuurd ‘Koning opent vernieuwd Museum Prinsenhof Delft’. Daarop volgt in rap tempo ons persbericht en werd de uitnodiging voor de opening verstuurd. Wij zijn erg blij, nu is gaat het echt gebeuren,.

Aanmeldingen bijhouden, entreebewijzen uitsturen, persvoorbezichtiging regelen, draaiboeken afmaken. En last but not least de nieuwe tentoonstelling moest af!
Wat hebben wij samen een bonk werk verzet in tijdsbestek van slechts 3 maanden! Chapeau voor alle medewerkers en alle externe partijen!!

Tussendoor nog een hoop publiciteit rondom ‘de oudste telescoop van Nederland’, erg fijn en mooi meegenomen.

En dan is het eindelijk zover, de dag van de opening. Eigenlijk een heerlijke dag, laat maar komen, we zijn er klaar voor!
De Koning kwam rond 15.15 uur aan en verbleef zo’n 2 uur in het museum. De sfeer was gemoedelijk en ontspannen. Wat een prettige humoristische koning hebben wij, mogen we trots op zijn.
Na een goeie opening en positieve reacties volgt ontlading. De kop is eraf, laat de bezoekers maar binnenstromen.

Opbouw - zaal 19 - fotograaf MarcoZwinkels Opbouw zaal 15 - fotograaf MarcoZwinkels Koning in zaal 15 - fotograaf MarcoZwinkelsKoning in zaal 11 - fotograaf MarcoZwinkelsKoning verlaat Museum Prinsenhof Delft - fotograaf MarcoZwinkels Koning bij oudste telescoop van Nederland - MarcoZwinkels

Mechteld Blom
Projectleider koninklijke opening vernieuwd Museum Prinsenhof Delft